. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Facebook
Alpy, informace, aktuality, fotografie, videa, doporučení, ceny, popisy cest, aktuální počasí, ubytování v horských chatách, zkušenosti, aktuální situace, dopravní info

8. dubna 2020

Daniel Vávra: Vize restartu státu



Martin Jaroš přišel s vizí restartovat stát. To bude potřeba. Bohužel to bere zase z toho socialistického konce jak někoho víc zrovňoprávňovat, někomu přidávat, tomu kdo nasekal dluhy to odpouštět a schopným víc sebrat. Takže přispěju se svojí trochou do mlýna i když mi to asi tolik lajků nepřinese. (A prosím, berte to s rezervou, je to facebook příspěvek co mi zabral asi 10 minut, ne programové prohlášení vlády)

1. Budeme potřebovat nastartovat ekonomiku. A to znamená několik věcí. Maximálně zjednodušit podnikání ať všichni ti co nemají práci, nebo přišli o živnost kvůli krizi, můžou začít znovu a líp. Zjednodušit založení firmy, papírování, povolení... Prostě naprosto omezit buzeraci a omezování státu, nechat lidi pracovat a podporovat je v tom.

Součástí toho je deregulace. Trump, ze kterého si tady všichni tak rádi dělají srandu zrušil v prvním roce své vlády několik desítek tisíc regulací. A překvapivě jim to nakoplo růst a průmysl neskutečným způsobem a taky se díky tomu zvedaly mzdy a tak dále.

2. Když se tohle udělá, nebude potřebovat tolik ouředníků a ti se budou moci místo razítkování a obtěžování pracujících věnovat skutečné práci a tvorbě hodnot. Ano přátelé, když někdo staví dům, peče housky, nebo vyrábí 3D tiskárny, tak pracuje. Když někdo jiný někde sedí a vyžaduje po tom pracujícím nějaké lejstra, razítka, povolení a potvrzení, tak škodí a žádné hodnoty nevytváří.

3. Snížit daně - To samozřejmě nepůjde tak úplně snadno, když bude výpadek jejich výběru díky krizi a celkově budeme ve svrabu. Každopádně je mnohem lepší, když někdo pracuje, nic od státu nechce, uživí se sám a platí aspoň trochu daně, než když je nezaměstnaný, nebo dělá načerno a chce po státu podporu, protože se mu nevyplatí se snažit, když mu toho stát pak půlku sebere a dá to úředníkům. A ti tolik nenávidění boháči, když jim ty peníze stát nesebere a nedá je úředníkům, si za ty peníze budou kupovat věci, které ti chudší vyrobili a taky budou zakládat firmy, zaměstnávat v nich lidi, stavět domy a to všechno efektivněji a lépe než stát.

4. Digitalizace státu - Tak už jsme zjistili, že spousta firem vlastně nepotřebuje drahé kancle a zvládnou stejně dobře fungovat po Skajpu. To samé by zvládnul stát. Obzvlášť, když podle předchozích bodů bude mít míň úředníků a bude míň buzerovat svoje občany.

Existuje možná ještě lepší možnost. Sebrat úředníkům počítače. To by se najednou ukázalo, kolik úkonů není potřeba.

5. Školství - potřebujeme zásadně zmodernizovat školství. A to ani ne tak způsobem, že děti nebudou dostávat známky a budeme jim ve škole dělat přednášky o věcech, které zajímají redakci A2Alarmu, ale že tam začnou učit kvalitní učitelé, moderní předměty a dostanou za to dobře zaplaceno. Spousta peněz se dá ušetřit, když se vyhází všichni trockisti a marxisti z FFUK a MUNI. Protože místo všelijakých věčných darmožroutů z nejrůznějších pseudověd, kteří pak píšou do novin, kdo by měl skončit v práci, protože nasdílel na facebooku špatný vtip a chtějí zavádět cenzuru, potřebujeme programátory, doktory, chemiky a inženýry. Teď se to ukázalo v plné kráse.

6. Volební systém - konečně bychom mohli něco udělat s volebním systémem. Je debilní. Po každých volbách se ukazuje, že nastává patová situace. Parlament je plný vyžírků, kteří jsou v zásadě jen stroje na hlasování. V tolik nenáviděném senátu podle mě sedí mnohem inteligentnější lidé, kteří nejsou jen loutky předsedů stran. Díky volebnímu systému se tady už dekády koukáme na bandu stejných darmožroutů, kteří si pod sebou větev sami nepodříznou a šikovné lidi v této zemi brzdí v rozvoji a škodí.

7. Soudní systém - jestli něco stojí v této zemi opravdu za hovno, jsou to soudy. Naprosto banální spory tu trvají až desítky let. Každý ví, že se u soudu spravedlnosti nedovolá a podle toho to vypadá. Stát, kde nefunguje právo a nedokáže zajistit spravedlnost, je na hovno a brutálně brzdí rozvoj, protože v takovém prostředí nejde podnikat, plánovat do budoucna a mít aspoň nějaké jistoty stability.

8. Odřezat od státních penězovodů nejrůznější parazity, kteří se tváří, že suplují funkce státu, ve skutečnosti ovšem pouze parazitují na často virtuálních problémech a obcházejí demokratické pravidla na prosazování svých politických cílů bez toho, aniž by byli někam zvoleni. Ano mluvím o neziskovkách. Pokud se chce někdo věnovat "zlepšování světa", tak by to měl dělat za svoje a z darů a nikoliv z daní. Pokud chcete zlepšit sociální systém, vstupte do strany, předložte svůj program, nechte se zvolit do funkce, kde to můžete na základě mandátu voličů změnit. Na řízení státu tady máme vládu a její instituce a ty si na rozdíl od aktivistů volíme ve volbách.

9. Korupce, policie, infrastruktura. Za posledních několik dekád se tu téměř nic nepostavilo, to co se postavilo je hnusné, drahé, nebo to ujíždí ze svahu dolů. Vyznat se v tom, jestli se dálnice nestaví, protože všichni kradnů, chtějí pozabíjet vzácného broučka, nebo jsme všichni rukojmí šílenců, kteří se přivazují ke stromům, protože prostě nechtějí v této zemi ŽÁDNÉ dálnice, prakticky nelze. Já chci dálnice, tunely, rychlovlaky...

10. Soběstačnost a nezávislost - v nouzi poznáš přítele a teď se dobře ukázalo, že nejlepším přítelem jsme mi sami a pak naši sousedi na východě, severu a jihu, nikoliv západě. V EU v době všeobecné apokalypsy se všichni starají především sami o sebe a Evropská komise dokázala akorát tak zavádět dny optimismu, varovat před fake news, buzerovat, reagovat tak s měsíčním zpožděním (a ještě špatně) a dál kout svoje retardované plány o tom, kterak až tohle skončí a všichni se budou topit v dluzích, automobilky budou krachovat a bude obří nezaměstnanost, bude nejdůležitější omezování používání igelitek a donutit všechny nezaměstnané aby si koupili Teslu. Místo toho by bylo nejlepší zajistit si aspoň částečnou potravinovou, bezpečnostní a výrobní nezávislost, protože se ukazuje, že být závislý na totalitní nespolehlivé mocnosti na jedné straně a partě tupých úředních šimlů je trochu problém.

A to je přátelé to nejdůležitější. I když chápu, že řeči o tom, že sebereme bohatým víc peněz, se poslouchají líp.

Daniel Vávra


Převzato z facebooku.
Převzato v dobré víře, že je tyto informace potřeba šířit dále a že FB je může kdykoli odstranit.

Komentáře:

Příspěvek můžete komentovat zde ...

Štítky pro "Daniel Vávra: Vize restartu státu": , , , ,  
Komentovat příspěvky můžete na facebookové stránce INFORMACE.
Chcete být informováni o novinkách na tomto webu?
Označte stránku INFORMACE na facebooku nebo ji sledujte. Každý nový příspěvek tam najdete.

Obsah stránky se nemusí shodovat s názory a stanovisky majitelů webu ani editora, který obsah publikoval. Texty jsou díly autorů, kteří jsou pod článkem uvedeni.