. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Facebook
Alpy, informace, aktuality, fotografie, videa, doporučení, ceny, popisy cest, aktuální počasí, ubytování v horských chatách, zkušenosti, aktuální situace, dopravní info

7. dubna 2020

Novinářská stupidita na příkladu interpretace rozhovoru s Prymulou



Jak lépe ilustrovat novinářskou... jak to jen napsat slušně... ehm... stupiditu, nezodpovědnost, záměr rozeštvávat a působit paniku a nesváry... než tím co se právě stalo. V médiích se objevili titulky, že Prymula chce promořit populaci (což je prý opak toho, o co se doposud snažil) a brzy otevřít hranice.

A hněv spravedlivých na sebe nedal dlouho čekat. Internet je plný rozumbradů, kteří ho hejtují pro jeho nekonzistentnost a neschopnost, nebo jak zbytečně zničil naší ekonomiku a měl nás promořit hned. A hned do toho se přidají reakce politiků, kteří s ním nesouhlasí, třeba Babiš, nebo Hamáček.

Konflikt! Nečekaná změna postoje státu! Rozbroje!

Až na to, že Prymula nic takového neřekl a ten kdo to napsal je nezodpovědné záškodnické... jak to zas napsat slušně?

Prymula řekl, že se budou postupně uvolňovat opatření, pokud se čísla nebudou zhoršovat a podaří se to držet v mezích. Slovo promoření použil, nikoliv však v souvislosti s jakou se používá jinde, kde se nákazu vůbec nesnaží zastavit.

Stejně tak neřekl, že by se měly otevírat hranice, jakože si každý bude moci cestovat kam chce, ale že budeme moci ČASEM cestovat, nejdříve tam, kde je nákaza malá a kde o to stojí, což je momentálně prakticky jen Polsko a po cestě bude navíc následovat karanténa.

V zásadě tak Prymula řekl to, co všichni asi tuší - cca za měsíc, pokud se to uklidní, začneme uvolňovat opatření a vracet se do stavu, kdy půjde v rouškách chodit i jinam než do potravin a to i s rizikem, že se nakazí další lidé, protože nejde zničit ekonomiku a k nákaze tak jako tak nakonec stejně asi dojde.

Titulky ovšem hlásaly PROMOŘENÍ!!!! A na to musel reagovat Babiš, Hamáček a Vojtěch, kteří všichni řekli praktiky to samé co Prymula, akorát to odmítli nazvat promoření. Protože novináři naschvál celou věc překroutili, aby vytvořili neexistující problém.

To ale "hlídacím psům" nebrání použít opět palcové titulky BABIŠ NESOUHLASÍ, PROMOŘOVAT SE NEBUDE!

Těžko hledat exemplárnější případ práce současných médií, která se neštítí záměrně vyvolávat paniku a konflikty na základě smyšlených a překroucených interpretací reality, ani když je situace opravdu vážná.
Daniel Vávra


Převzato z facebooku.
Převzato v dobré víře, že je tyto informace potřeba šířit dále a že FB je může kdykoli odstranit.


Podívejte se na celý rozhovor s Romanem Prymulou, o kterém je řeč...

Komentáře:

Příspěvek můžete komentovat zde ...

Štítky pro "Novinářská stupidita na příkladu interpretace rozhovoru s Prymulou": , , , , ,  
Komentovat příspěvky můžete na facebookové stránce INFORMACE.
Chcete být informováni o novinkách na tomto webu?
Označte stránku INFORMACE na facebooku nebo ji sledujte. Každý nový příspěvek tam najdete.

Obsah stránky se nemusí shodovat s názory a stanovisky majitelů webu ani editora, který obsah publikoval. Texty jsou díly autorů, kteří jsou pod článkem uvedeni.