. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Facebook
Alpy, informace, aktuality, fotografie, videa, doporučení, ceny, popisy cest, aktuální počasí, ubytování v horských chatách, zkušenosti, aktuální situace, dopravní info

15. dubna 2020

Ministerstvo pravdy konečně zveřejnilo co si má občan myslet



Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám ministerstva vnitra shrnulo nejčastější dezinformace, fabulace či manipulace v souvislosti s pandemií. Je to celkem veselý článek plně v duchu propagandy a zkreslených informací, které Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám ministerstva vnitra šíří celkem kontinuálně.

Článek si přečtěte zde na webu Ministerstva vnitra. Je to celkem zábavné čtení.

Netvrdím, že vše, co tam prezentují jsou bláboly, ale zmínit musím alespoň:

TVRZENÍ:
EU není schopná na danou krizi efektivně reagovat, a je tedy zbytečná, EU v nastalé krizi pouze škodí (domnělá podpora migrace, údajné snahy zabránit přijetí pomoci nabízené Ruskem apod.).

PŘÍKLAD:
Silvia Kucherenko o pomoci Ruska Itálii: Putin je mužem činu, tým odborníků EU ale nedokázal udělat vůbec nic. Zdroj: Sputnik Česká republika

FAKTA:
Zdravotnictví i vnitřní bezpečnost spadají mezi oblasti, ve kterých má EU jen velmi málo pravomocí – za oboje jsou zodpovědné téměř výlučně členské státy. V oblastech svých kompetencí je EU naopak při řešení krize aktivní: vytvořila záchranný fond, ze kterého může ČR využít přibližně 30 mld. korun na pomoc malým a středním firmám, stabilizaci zdravotnictví či podporu trhu práce jako takového. Další značné finanční prostředky EU vynakládá na co nejrychlejší vývoj léku proti koronaviru, zároveň se zavázala co nejvíce usnadnit a zrychlit proces jeho schvalování. Vyhlásila také společný nákup ochranných pomůcek, spolufinancuje návraty českých a dalších evropských občanů z ciziny, příp. organizuje lety tam, kam komerční dopravci již nelétají. Přichází též s dalšími doporučeními, např. návrhem zajištění pruhů pro rychlé odbavení kamionů na hraničních přechodech v EU, pro zabezpečení rychlých dodávek potřebného zboží, jako jsou potraviny či materiály pro výrobu ochranných pomůcek. Situaci se dále aktivně věnuje.

MŮJ KOMENTÁŘ:
V příkladu si čučkaři neodpustili zmínit Putina, protože půl národa je rusofobní a slovo Putin v nich vzbuzuje odpor. Skutečný příklad by asi těžko hledali. V každém případě použít Putina v textu o neschopnosti EU je fakt veselé. Pokud jde o to jak EU pomáhala, to netřeba komentovat. Stačí připomenout, že kvůli nespokojenosti s reakcí Evropské unie na krizi kolem koronaviru rezignoval na svou funkci předseda Evropské rady pro výzkum. Italský vědec Mauro Ferrari byl nejvýše postaveným vědcem v unijních strukturách.

Přibližně v době, kdy Itálie zavádí karanténu v celé zemi, kdy má 148 mrtvých a celkový počet nakažených vzrostl na 3858, publikuje EU Návrh usnesení Evropského parlamentu o Evropském dni optimismu. Je to bezesporu báječná pomoc.
Situaci hezky dokresluje i článek Summit EU ohledně koronaviru dospěl k hořkému konci, nebo informace o tom, jak Evropská komise už rozhodla o vytvoření fondu zásob zdravotnických ochranných pomůcek.


nebo odstavec o sítích 5G:


TVRZENÍ:
Spekulace o spojitosti mezi virem a zaváděním 5G sítí v kontextu domnělých zdravotních rizik spojených se zaváděním nových technologií (dříve např. tvrzení, že 5G způsobuje rakovinu).

PŘÍKLAD:
Utajená operace. Možná až lidé pochopí, bude pozdě. 5G skryto za CORONAVIREM. Zdroj: Tadesco.

FAKTA:
O údajné souvislosti mezi provozem sítí 5G a vznikem onemocnění COVID-19 (způsobovaného koronavirem) neexistuje žádný vědecký důkaz. Jedná se o dvě zcela nesouvisející oblasti. I přesto, že je koronavirus relativně nový a stále probíhají vědecké výzkumy s cílem najít proti němu lék a očkovací látku, lze na základě současných vědeckých poznatků říci, že vznikl přirozenou mutací. Technologie 5G nemá a neměla na tuto mutaci žádný vliv a nemá s ní žádnou spojitost. Technologie 5G je zjednodušeně pouze novější verzí dnes používané mobilní technologie, která umožňuje rychlejší datové přenosy.
Pro bližší informace o koronaviru i onemocnění COVID-19 doporučujeme sledovat důvěryhodné zdroje, např. Ministerstvo zdravotnictví nebo Světovou zdravotnickou organizaci (WHO).

MŮJ KOMENTÁŘ:
Škodlivost vysokofrekvenčního záření na všechny organismy je prokázaná. Škodlivost vysílačů 5G také. Když odhlédnu od publikovaných výzkumů, kde do roka onemocnělo rakovinou 6% myší vystavených elektromagnetickému poli se stejnou frekvencí, jako má 5G nebo od dalších vědeckých studií tak vysokofrekvenční signály snižují imunitu člověka a tím samozřejmě zvyšují pravděpodobnost nákazy i koronavirem. Opět se odvolávají na to, že neexistuje žádná studie. Studie existují. A když použiji stejnou argumentaci jako čučkaři, tak neexistuje žádná studie, která by prokazovala zdravotní nezávadnost 5G sítí. A existovat asi ani nebude. Pro takovou podvodnou studii asi nenajdou žádné "vědce".

Zmínka o WHO je také hodně vtipná. Tato zpolitizovaná a dnes již zcela nekompetentní organizace má už tak špatnou reputaci, že Donald Trump přikázal své administrativě, aby alespoň dočasně přerušila jejich financování, což naštvalo Billa Gatese, jehož nadace je po USA druhým největším sponzorem Světové zdravotnické organizace (WHO). Bill se pravděpodobně bojí ztráty svého vlivu na světové zdravotnictví.

Další info o škodlivosti 5G sítí


Jiří Hrbáček

Komentáře:

Příspěvek můžete komentovat zde ...

Štítky pro "Ministerstvo pravdy konečně zveřejnilo co si má občan myslet": , , , , , , , ,  
Komentovat příspěvky můžete na facebookové stránce INFORMACE.
Chcete být informováni o novinkách na tomto webu?
Označte stránku INFORMACE na facebooku nebo ji sledujte. Každý nový příspěvek tam najdete.

Obsah stránky se nemusí shodovat s názory a stanovisky majitelů webu ani editora, který obsah publikoval. Texty jsou díly autorů, kteří jsou pod článkem uvedeni.