. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Facebook
Alpy, informace, aktuality, fotografie, videa, doporučení, ceny, popisy cest, aktuální počasí, ubytování v horských chatách, zkušenosti, aktuální situace, dopravní info

2. dubna 2020

Institut Petra Fialy: Nenechme se připravit o otevřené hranice



Když jsem o plánu na britskou "národní imunitu" (aneb "projde to populací, hlavně neohrozit ekonomiku, trochu zakašleme a staří budou 4 měsíce doma, možná déle a když umřou, holt..." - sorry, ale fuj!) psal, že je to blbost, řada z čtenářů si myslela své a někteří mi to "své" i řekli. Tohoto šílenství se pořád drží Švédsko, ale tam není divu, oni prostě staré nebo nemocné Švédy odepsali pro nový, svěží, multikulti Švédistán made in Mogadisho. Byl to naprosto nezodpovědný experiment, který evidentně nevyšel a v jehož důsledku budou nejen v Británii čísla mrtvých o desítky procent vyšší, než by byly, kdyby se chovali aspoň jako my. Sorry, ekonomika není nad lidským životem - fakt ne! A snad všichni víte, že Andrej Babiš (familiérně u nás zvaný Podtatranský Stierlitz), "nebýt má kobylka"... Před 3 dny jsem sem dával fotku, jak londýnské ExCel Centre se mění na polní nemocnici se stovkami kójí. Jak dnes podle Novinek vidíte, už jsou ty kóje i částečně vybaveny, ale nikdo se neodváží vyfotit tu hrůzu plošně.
   A pak si přečtěte na Institutu Petra Fialy analýzu mého spolužáka Jana Klusáčeka "Nenechme se připravit o otevřené hranice!". Jene, ale vydat takový text 14 dní až 3 týdny před vrcholem pandemie, je volovina a děláš ODS (zase) medvědí službu. Seď na zadku, neřvi na Babiše a jestli chceš, abychom to přežili, nejen ty, ale i tví blízcí, tak si tyhle analýzy strč do... kalendáře na červenec! Teď pomáhejte, na okopávání kotníků bude dost času potom. Jinak dopadneme hůř než Británie - shánějte roušky, respirátory, ventilátory, vše, co jde... Pomožte vládě! Ukažte, že chcete pomoct a že umíte pomoct! Já se snažím 3 týdny dostat zdravotnický materiál z Číny do ČR a zcela evidentně to chce intervenci u České pošty.
Jinak mlčte a pod rouškou šoupejte botičkama...
Tomáš Tyl

Převzato z facebooku.
Převzato v dobré víře, že je tyto informace potřeba šířit dále a že FB je může kdykoli odstranit.

Komentáře:

Příspěvek můžete komentovat zde ...

Štítky pro "Institut Petra Fialy: Nenechme se připravit o otevřené hranice": , ,  
Komentovat příspěvky můžete na facebookové stránce INFORMACE.
Chcete být informováni o novinkách na tomto webu?
Označte stránku INFORMACE na facebooku nebo ji sledujte. Každý nový příspěvek tam najdete.

Obsah stránky se nemusí shodovat s názory a stanovisky majitelů webu ani editora, který obsah publikoval. Texty jsou díly autorů, kteří jsou pod článkem uvedeni.