. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Facebook
Alpy, informace, aktuality, fotografie, videa, doporučení, ceny, popisy cest, aktuální počasí, ubytování v horských chatách, zkušenosti, aktuální situace, dopravní info

16. dubna 2020

Další článek, který našel PRAVDU o nCOV-19



Na tomto článku chci ukázat jak zbytečné je to snažení a hlavně, že autoři se většinou nesnaží najít pravdu, ale spíš se snaží dokázat, že ostatní lžou. Tak se ale pravda najít nedá.


Řeč je o tomto článku:
Pravda o nCOV-19: zfalšované statistiky, souboj epidemiologů s imunology, mediální hysterie ...


   Když mi někdo chce v případě koronaviru sdělit PRAVDU, tak jsem vždy hodně na pozoru. Záplavu všech čísel lze interpretovat hodně odlišně a ani v článku sdělená pravda není samozřejmě ta jediná pravdivá. Článek se snaží například na porovnání s chřipkou dokázat, že o nic moc nejde. Celkem to chápu. Pisatelé podobných článků by si ale měli uvědomit, že dělají stejné chyby jako ti, kterým se snaží dokázat jejich omyl.
Například když se v tomto článku dokazuje jak je špatně udávaná smrtnost u koronaviru, tak je nutno připomenout, že se stejně špatně udává i smrtnost u běžné chřipky. Taky nikdy není známo, kolik se skutečně nakazí lidí. V případě chřipky to bývá opravdu o hodně více než se udává, protože běžně se lidé netestují na chřipku. Velká část ji přechodí nebo nejde k lékaři nebo nemá příznaky a do statistiky se nedostanou.

   Když chce autor dokazovat chybu v údajích o koronaviru, musel by započítat i chybu v údajích o chřipce. Pak ale vlastně dokazuje, že ve skutečnosti je teď situace mnohem horší než u chřipky a to pravděpodobně autor moc nechtěl.
Většinou podobným autorům nejde o to najít pravdu, ale dokázat, že jsme obelháváni.
Ano jsme obelháváni stále - a to i podobnými články, které se pomocí nejrůznějších konstrukcí snaží dokázat tu svoji pravdu.
V současné době ještě pravdu o tomto koronaviru prostě najít nelze. Každý takový článek má šanci tak 50/50, že se trefí do reálného stavu, který ale bude znám až po delší době.
Jiří Hrbáček

Komentáře:

Příspěvek můžete komentovat zde ...

Štítky pro "Další článek, který našel PRAVDU o nCOV-19": , , , ,  
Komentovat příspěvky můžete na facebookové stránce INFORMACE.
Chcete být informováni o novinkách na tomto webu?
Označte stránku INFORMACE na facebooku nebo ji sledujte. Každý nový příspěvek tam najdete.

Obsah stránky se nemusí shodovat s názory a stanovisky majitelů webu ani editora, který obsah publikoval. Texty jsou díly autorů, kteří jsou pod článkem uvedeni.