. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Facebook
Alpy, informace, aktuality, fotografie, videa, doporučení, ceny, popisy cest, aktuální počasí, ubytování v horských chatách, zkušenosti, aktuální situace, dopravní info

7. dubna 2020

Mrkneme na situaci ohledně čínskýho sajrajtu



Servus všichni. Mrkneme opět na situaci ohledně čínskýho sajrajtu a navazující následky. Vidíme tu jeden fenomén, máme v Čechách spoustu přemoudřelých mlamojů, co jsou chytrý, jak Rádio Jerevan a hlavně, hlavně jim vždycky strašně rychle otrne a začnou jakýkoliv riziko bestiálně bagatelizovat.
Aktuální situace je následující. V ČR se zavedly celkem radikální opatření, který nás za měsíc trvání epidemie dostaly na cca 5000 nakažených, do sta mrtvých, přes sto vyléčených, zdravotnictví zatím (!!!!) zvládá. Ve stejným časovým horizontu už Italové zažívali peklo, Španělé taky, Francouzi taky, teď si tím prochází Britové a Američani to teda schytali fest (Trump se obořil na WHO, že to bagatelizovala, radila blbě a citovala evidentně cinklý čínský údaje. Vždyť má pravdu. Stejnou kritiku na WHO pustil i japonskej více kápo, prej že by se měla jmenovat ChHO, jak kryli Číňana).
Ve všech zemích, co jsem zmínil, zavedli megabrutální, utrabestiální opatření, ještě tvrdší, než ty naše. Ve Francii už je něco jako zákaz vycházení, musíš u sebe mít canc papíru s důvodem, proč lezeš z baráku.
Belgie už má dva tisíce mrtvých a zavádí opatření festovní taky. Švédsko, severskej omyl, „Ragnarovo zklamání“ a upocenej sen našich pseudoliberálů, se přetáčí na naší cestu, protože to jejich „nechat to v klídku“ evidentně nefunguje, začalo se tam umírat a jakkoliv s počtama nakažených se dá „fejkovat“ tím, že prostě netestuješ, tak s počtama mrtvých už to nejde. Ten jejich „klid“ a relaxační mód byl podle mě způsobenej stejně hlavně tím, že věděli, že obrovský komunity imigrantů by jim na ty opatření stejně kašlaly, takže nechtěli možná vypadat jako blbci, nebo je nenapadlo, jak si s tim poradit. Každopádně, už začínají jít našim směrem.
My máme mrtvol do sta, což je v kontextu toho velkýho maléru, do kterýho Evropa padla, velmi, velmi dobrý. Ale zase, protože máme mrtvol málo, otrnulo velký spoustě chytráků, který by chtěli 1. Opatření rušít a vracet se k „normálnímu životu“, protože chtějí „zachraňovat ekonomiku“ (a netvrdim tu, že kdokoliv zohledňuje ekonomický faktory, patři k těmhle chytrákům, opět ne). Těm odpovím tohle. Ekonomika evropskýho stylu je momentálně v komatu. Sory, ale je to tak. Jestli si někdo myslí, že kšeft kolabuje kvůli těm opatřením, je vedle. Kšeft ve většině zemí okolo zkolaboval proto, protože tam cpou lidi do pytlů na mrtvoly, ve špitálech jsou „bitky“ o místa a o ventilátory atd. V Itálii, ani v New Yorku prostě nikdo, ani bez opatření, nebude vylejzat někam mezi lidi, pařit v baru, pařit na diskotéce, vymetat obchodní centra, cestovat semhle, cestovat támhle a „roztáčet kolesa ekonomiky“, bude spíš sedět doma na zadku, nebo pojede maximálně do práce a zpátky s respirátorem na hubě, brejlema na ksichtě, atd. Spousta fabrik a podniků zavře i tak, protože to jejich zboží nikdo kupovat nebude, kdy, jak, taky proč. Dost podniků otevřených zůstane, ale spousta půjde do kolen. A máme přesně to, o čem dřív kecali neustále nějaký „antikonzumeristi“, že by „člověk měl kupovat jen věci, co nutně potřebuje…..“. No, tak tohle je ono, to vypadá přesně takhle.
U nás třeba automobilovýmu průmyslu nikdo nenařizoval, z hlediska státu, aby zavřeli. A zavřeli, Škodovka (vlastně celej Volkswagen), Dura, PSA, tihle všichni, stopstav, zavíračka. Tím pádem maj momentálně stopku i dodavatelé. Ale tohle stát nenařídil.
Komu stát nařídil zavřít. Reálně službám. No a proti těm mělo spousta chytráků neustále nějaký kecy, často těch samých, co maj teď starost o „ekonomiku“. Je fakt tohle. Zemědělství, nezavírá, to běží dál, Těžkej průmysl běží dál, elektrárny běží dál, některý obchody běží dál.
Zavírají služby a „zábavy“, ovšem i v situaci, kdy by se opatření uvolnily, lidi tam stejně utrácet nebudou, ve chvíli, kdy budou lidi zase chrchlat a umírat, stejně nikdo nikde moc utrácet nebude.
Je potřeba si uvědomit, že na dočasnou dobu „normální život“ skončil, země, který chtěly bojovat s epidemií v rytmu „normálního života“, byly sražený k zemi, maj tam ekvivalenty zákazu vycházení, opatření ještě tvrdší, než u nás a kvintum mrtvol. Faktem je, že nejvíc strach o svůj flek maj zástupci různých kecacích oborů, různý poraděnkové, experti na sto jedna genderů, neziskovkáři, mediální flákači a hochštapleři, prostě totální paraziti na produktivní sféře, který sice mohli mít tisíce keců proti „konzumu“, ale je jim jasný, že bez běžícího konzumu půjdou možná tak do fabriky a to jim smrdí.
Ano, spoustu OSVČ to trefí, to jo, ale spousta OSVČ může vyrábět a poskytovat služby i teď, ale prostě, je nouzovej stav, nikdo neutrácí. V zemích okolo tuplem nikdo neutrácí a když se ČR změní v ty země okolo, nebude utrácet vůbec nikdo. Já vim, že hledat viníka je nutný, ale prostě za tohle nemůže stát, za tohle může ta dementní epidemie, do který nás dostala tahle přiblblá globalizace, trajdání po světě semo tamo z naprosto zbytečných důvodů.
2. Další chytráci chtějí „promořovat populaci virem“. Jako, postupně nakazíme většinu lidí a tím se vytvoří „kolektivní imunita“ a virus zmizí a bude zase pohoda a ekonomika se bude moc točit. No, takhle, je celkem asi fakt, že se s tim virem většina lidí v průběhu času potká. Zatím jsme tady zvládli to, že jsme nepřetížili zdravotní systém, mrtvol máme málo a nakažených taky, naše opatření fungujou, taky jiný státy vypadají, že nakonec jdou naší cestou, nebo na ní nastupujou.
Bohužel to „promořování“ mi přijde jako ruská ruleta, prostě jednou šáhneš vedle a sajonára, vole. Zjišťuju jednu věc. Ti, co jsou nejvíc zastánci „promoření“ a získání imunity, prakticky nikdy nejdou příkladem, že by teda si šli na Bulovku dejchnout, nebo jeli do Bergama dobrovolničit v respirátoru a se štítem, nene, zase vedou drsný kecy, z izolovanýho kanclu, ale věci si radši nakoupí onlajn. Protože to zase je „Vy, plebsoidi, se budete promořovat a pár vás možná uhyne, to berte jako oběť vyšší myšlence a ekonomice. Já to tady budu z podzemí koordinovat“.
Reálně je to stejný jako ti, který by dováželi mígroše a míchali kultury a zachraňovali celou Afriku, jenže to dělaj vesměs z vilových čtvrtí, kdy teda nevidí sociálně vyloučenýho migranta, ani problematický etnikum ani z rychlíku, baráky z ochrankou to jistěj, co? No a jejich děti se s mígrošů dětma taky nepotkaj, že jo. Terorismus a zvýšená kriminalita se jich taky nedotkne. Je to ta klasická mentalita „Jsem ochoten bojovat do posledního dechu každého z vás“. Generál „Butcher“ Haig dostane svoje vyznamenání, ale 750 000 britských vojáků zůstane rozstřílených na sračky někde v bahnitých polích ve Flandrech. Klasika.
Zatímco teda, když šlo o dovážení migrantů a zachraňování Afriky a tahání topících se z moře a integraci atd., se to těžce tlačilo stylem „Kašlem na ekonomický dopady, na to, kolik to stojí, na to, že nám to zatíží veškerej systém, prostě lidskýýýýý život je nevyčíslitelný“, no tak teď se ti samí lidi ohání ekonomickýma ukazatelama a jedou tvrdýho Darwina, že teda „Ano, pár lidí jako umře (17000 Itálie k dnešku) ale ekonomika se musí točit, prachy se musí vydělávat a přece kvůli záchraně životů nezbankrotujem“. Sranda fakt je, že to říkají ti samí lidi, nebo hodně podobná sorta a my tudíž vidíme, že „lidský život je nevyčíslitelný“ jen v některých případech. Jojo, přepočítávat životy utopenců v moři na prachy, to by to dotyčnej v liberálně levicových médiích schytal, ale přepočítávat životy místních na prachy, to jde, to je rozumný, to je „nepanikaření“, to je „zdravý rozum“. Jak mě ti lidi serou.



Nově se přišlo s tím, že by se od půlky května pustili harantíci do škol. No paráda, fajn. Tisíce bezpříznakových přenašečů vypustíme do uzavřenýho prostoru, kde na sebe budou chrchlat, prskat, hygienický návyky tam stojej za jeden kdák ve slepičárně (jestli tam vůbec bude mejdlo atd), školní hajzly, to je jeden ručník, do kterýho bych neutřel ani praseti špáry, mejdlo v tom hnijícím pytlíku vysící na kohoutku, ochmataný kliky od hnědkobudky, no paráda ty vole. Dodržovat rozestupy, jo, to chci vidět, učit se bude asi na stadionu, Harantíci budou nosit roušky, jojo, s tou disciplínou, co tam maj, určitě. Naše veřejný školství není internátní škola na Taiwanu. Takže veškerý opatření, který tam hodlaj použít, reálně selžou, nevyhnutelně. Tudíž vytvoří „morovou díru“, kde si malí šotouši navzájem předaj ten kekel a pak to přijdou domů naprskat na fotříka a fotřík to přijde ráno do práce naprskat na mě a já budu v tý masce a P3 filtru trapčit až do podzimu a přijdu o boxerskej turnaj, kterej má být v červnu a budu fakt nakrklej. No. Řekl bych tohle. Vyhlašujou se chřipkový prázdniny, když je chřipka. Tohle je fakt überchřipka. A na rozdíl od chřipky, která toho harantíka aspoň setne, takže ten lehne a dál nenosí, tohle ho často nesetne a on bude nosit až to halelůja.
Takže, abych parafrázoval majora Kuffenbacha, co řekl Adamovi Ostranskimu, „Vyser se na to“. Vyserte se na otevírání škol a nechte to zadřený do příštího roku, je do háje SARS krize, tak se s tim smiřte. Musíme vzít do úvahy, že většina učitelů je starých, v kondici mizerný, někdy hanebný, rozhodně to nejsou nějaký fest zdraví ajron meni, takže bychom si taky mohli vylikvidovat učitelskej kádr. No a ono až jich v těch školách pár popadá, zbytek uteče, stejně ty děcka zůstanou doma.
Fakta a trocha pozitivizmo, co hraje pro nás. V našem prostoru jsme tu ještě pořád důkladně proočkovaný proti všemu možnýmu, kupříkladu i proti TBC, což prý v kontextu tohohle čínskýho aidsu roli hraje. V tomhle ohledu byli Taloši a Hispánci velmi znevýhodněný, protože oni tam tyhle plošný očkování už dlouho nemaj, takže bod pro nás a jedna z hypotéz, proč oni padli až tak na hubu.
Všimnětě si, že ani různý ty neočkovací matky a různý vyšinutý „lesany“, který by děcko nenechaly naočkovat nikdy („protože asi v jednom případě z milionu se někomu zrovna v čase očkování projevil autismus a kdoví, jestli to s tím souvisí“) a klidně budou rizkovat, že děcko lapne tuberu, pravý neštovice, nebo kýho vejra jaký svintvo, teď najednou proti medicíně nedržkujou. A čekaj na lék na koronu stejně jako my.
Další výhoda pro nás a jedna z možností, proč jinde dopadli tak miserábl, kupříkladu v New Yorku to nejvíc chytly ty „okrajový“ čtvrti, co jsem slyšel, takový ty hispánský atd a co jsem slyšel, tam to s hygienou opravdu nepřehání a v kombinaci s tím, jak je tam strašně moc lidí pohromadě, je to ideální kombinace na roznášení brajglu. Naše hygienický návyky jsou o třídu výš.
Takže, my nemáme úplně miserábl výchozí předpoklady. Je nás tu míň na prostoru, než v NY a podobně. Nejsme banda čuňat, jak v různých regionech. Jsme celkem dobře proočkovaný, což prý pomáhá (biomatky všech zemí…… ), opatření jsme zavedli brzo a evidentně fungujou, když se porovnáme nejen s Itálií a Španělskem, ale i třeba s Belgií a se Švédskem. Spousta zemí přechází na naší cestu. Takže řečeno slovy toho komediálního vídea o DPH na pivo, „Teď si to neposer Pyskoř!!!“ dodávám, jde o mrtvoly. Nejsem úplně striktně proti velmi pozvolnýmu uvolňování karantén, klíčový je ovšem to „velmi“ a „pozvolný“, což musí jít ruku v ruce s vehementním testováním a izolací nakažených, testování i bezpříznakových (přednostně, příznakový rovnou izolovat) a s posilováním, posilováním, posilováním zdravotnictví, jak technickými prostředky (ventilátory, JIP lůžka) tak ochrannými prostředky (přednostně). Na nějaký hovadiny typu „otevírání hranic“ bych se vykašlal na rok až dva, protože turisti nám sem stejně žádný prachy nosit nebudou (země okolo budou ekonomicky v komatu ještě víc, než my), budou nám sem tahat akorát choroby a to už tu máme, děkuji, nechci.
Děti do škol, vytváření morový díry a katovny, kde se budou viry míchat a předávat, s tím počkejte ještě nějakou dobu. Ekonomika se bude muset roztáčet trochu jiným směrem. Ono státnímu rozpočtu fest uleví, když seškrtá zbytný věci, typu sto tisíc neziskovek (kdo to potřebuje do háje), mise v Afghanistánu (sory hoši), prachy do rozvojových zemí (sami se musíme rozvinout), zrušit spoustu neužitečných oborů a funkcí, počínaje různýma gender studies a podobně, atd. Prostě věci, co jsou zadarmo drahý, budou muset jít do kopru a budeme se muset vrátit k tomu, „vytváří to hodnotu / nevytváří to hodnotu / je to úplně na nic a stojí to jen rachot prachů“ Osobně oželim třeba radši pár kilometrů přiblblých cyklostezek v Praze, než abych akceptoval snížení prachů do zdravotnictví.
Mimochodem nemůžu si nekopnout. To bylo pořád keců „nic nekupuj, všechno máš“, „kašli na konzum“, „chtěj míň“, „neutrácej za věci, co nepotřebuješ“, no…..tak teď se to přesně děje. Co se blíží? Radikální snížení životní úrovně, překvapivě. A já jsem vždycky říkal, že antikonzum reálně dopadne takhle. No tak teď to vidí i ti géniové.
To bylo pořád keců „zero waste“, „toto je zbytečný obal“ a podobně. Už ti tupci vidí, k čemu ty obaly jsou? Mnohem snazší je sebrat obal, ten sundat a vyhodit, než omývat jablka mýdlem a vodou, rozpejkat pečivo na šedesát stupňů v troubě a podobně. Protože upřímně, teď jíst nebalený potraviny bez důkladný dekontaminace (u pečiva se teda už bere jako prasárna na to chmátnout a strčit to tam zpátky, ale u ovoce furt ne, tam se i počítá s tím, že to ochmatá, jestli je zralý a vrátí ho tam klidně zpátky. A to ovoce má tu povrchovou vrstvu, která snadno chytá bakterie a viry). No a pak to ovoce bezobalový a bezšlupkový sežrat bez brutální dekontaminace, to je jak dát někomu random na ulici franouzáka, no a nebo olíznout kohoutek u pisoáru.
No, takže, opatření nechť pořád trvají, neblbnout je potřeba, neblbnout je potřeba.

(C) Bill Kostilom Abrams (píše naprosto sqěle)

Převzato z facebooku.
Převzato v dobré víře, že je tyto informace potřeba šířit dále a že FB je může kdykoli odstranit.


Štítky pro "Mrkneme na situaci ohledně čínskýho sajrajtu": , ,  
Komentovat příspěvky můžete na facebookové stránce INFORMACE.
Chcete být informováni o novinkách na tomto webu?
Označte stránku INFORMACE na facebooku nebo ji sledujte. Každý nový příspěvek tam najdete.

Obsah stránky se nemusí shodovat s názory a stanovisky majitelů webu ani editora, který obsah publikoval. Texty jsou díly autorů, kteří jsou pod článkem uvedeni.