. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Facebook
Alpy, informace, aktuality, fotografie, videa, doporučení, ceny, popisy cest, aktuální počasí, ubytování v horských chatách, zkušenosti, aktuální situace, dopravní info

2. dubna 2020

Nakoupíme termokamery u nás nebo v Číně?



Byla by velká škoda, kdyby Adam Vojtěch, nakoupil 500 termokamer do nemocnic z Číny. Krok je to velice dobrý a kvituji ho, pro včasné odhalení potencionálního nakaženého (viz odkaz 2) a v Číně, Thajsku, Vietnamu jako i jinde na světě se to všude používá (viz. odkaz 3). Škoda je to ale v tom, že v ČR máme světovou špičku v oboru bezdotykové měření teploty (termokamer), firmu Workswell s.r.o., od které celý svět termokamery nakupuje. A nenakupuje jen termokamery, ale i kompletní řešení bezdotykového měření, SW atd. A nakupuje ho i Čína.
Ptal jsem se jednoho z jednatelů firmy pana Jan Sova, jestli jsou schopni požadované množství do ČR nemocnic dodat (viz odkaz 1, prohlášení pana Vojtěcha) a není to nejmenší problém. (3 týdny i s kalibrací, jak od dodavatele s Číny)
Dokonce jejich řešení je přesnější a levnější než to, co by se pravděpodobně mělo nakoupit v Číně.
Vzhledem k současné vypjaté a složité situaci to sem píši, abych za 1. podpořil ČR firmu, za 2. upozornil na to, že to v ČR taky umíme a umíme to dobře a hlavně, aby se tato informace dostala na správná místa až k panu Vojtěchovi nebo panu Jan Hamáček, záleží, kdo to nakupuje a celý proces nákupu se zjednodušil.
Odkazy zmiňované v textu:
(1) https://twitter.com/adamvojtechano/status/1245045099739955202
(2) https://workswell.cz/infrakamera-pro-screening-onemocneni-infekce-nejen-na-letiste/
(3) https://youtu.be/-X_a5Ux59nM
(4) https://www.czechcrunch.cz/2020/03/mereni-teploty-bez-zdrzovani-unikatni-ceska-termokamera-dokaze-na-dalku-odhalit-osoby-se-zvysenou-teplotou
(5) https://domaci.ihned.cz/c1-66298560-nase-vyrobky-opisuji-nejvetsi-svetovi-hraci-rika-zastupce-firmy-workswell-ktera-se-stala-prazskou-firmou-roku-dodava-oxfordu-i-americke-armade
(6) https://www.firmaroku.cz/blog/jan-sova-oceneni-je-velke-uznani-prace-celeho-tymu-ale-take-vyzva-byt-jeste-lepsi
(7) https://automa.cz/cz/casopis-clanky/pribeh-firmy-workswell-2015_12_54307_07589/
Napsal ‎Ondřej Kostelník



   Termokamera Medicas české společnosti Workswell dokáže měřit teplotu, aniž by se museli lidé zastavovat a tvořit fronty. Termokamera dokáže na dálku odhalit osoby se zvýšenou teplotou.

   Vysoká teplota je jedním ze symptomů, který může na nakaženého onemocněním COVID-19 upozornit. K měření teploty většinou slouží bezdotykový infračervený teploměr, který se musí přiblížit na vzdálenost několika desítek centimetrů ke kůži měřené osoby, aby mohl teplotu detekovat. Infračervený bezdotykový teploměr je sice moderní a rychlé zařízení, ovšem v takto extrémních případech, kdy je nutné měřit teplotu desítkám osob najednou, se jeví jako nedostačující a často i nepřesné.

   Řešení nabízí česká společnost Workswell. Ta vznikla v prostorách podnikatelského inkubátoru ČVUT už před deseti lety, přičemž poměrně záhy se začala soustředila na problematiku tzv. termografie, tedy bezdotykového měření teploty. Dnes má společnost na 40 zaměstnanců a více jak 60 distributorů po celém světě.

   Mezi nejnovější produkty firmy patří termokamera Workswell Medicas, která slouží pro detekci horečnatých projevů infekčních onemocnění. Termokamera vychází z platformy, kterou společnost vyvíjí posledních pět let, ale až do ledna se pro ni nejednalo o prioritní produkt.


   Termokamera Medicas funguje na principu bezdotykového měření povrchové teploty pomocí záznamu tepelného záření povrchu. Naměřené hodnoty jsou následně přepočítány na povrchovou teplotu. Největší výhoda termokamery tkví v její přesnosti, citlivosti a rozlišení. Zatímco konkurenční výrobky mají podle společnosti Workswell nejistotu měření až 2 °C, Medicas má nejistotu pouhých 0,3 °C a navíc citlivost 0,03 °C při rozlišení senzoru 640 × 512 pixelů, což umožňuje měřit osoby i na větší vzdálenosti a velmi přesně.

Převzato z facebooku a doplněno o další informace.
Převzato v dobré víře, že je tyto informace potřeba šířit dále a že FB je může kdykoli odstranit.

Komentáře:

Příspěvek můžete komentovat zde ...

Štítky pro "Nakoupíme termokamery u nás nebo v Číně?": , , ,  
Komentovat příspěvky můžete na facebookové stránce INFORMACE.
Chcete být informováni o novinkách na tomto webu?
Označte stránku INFORMACE na facebooku nebo ji sledujte. Každý nový příspěvek tam najdete.

Obsah stránky se nemusí shodovat s názory a stanovisky majitelů webu ani editora, který obsah publikoval. Texty jsou díly autorů, kteří jsou pod článkem uvedeni.