. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Facebook
Alpy, informace, aktuality, fotografie, videa, doporučení, ceny, popisy cest, aktuální počasí, ubytování v horských chatách, zkušenosti, aktuální situace, dopravní info

1. dubna 2020

Katastrofa v USA začala, v New Yorku zažívají peklo.


Každých 17 minut zemře na nákazu COVID-19 jeden New Yorker.
Peklo dorazilo do USA. Britský novinář Keith Griffith na portálu Dailymail nastiňuje ponurý snímek amerického viru, kde se pandemie prudce šíří v New Yorku. V posledních hodinách prudce vzrostl počet infikovaných, přesahuje 100 tisíc a americkému lékařskému systému v New Yorku hrozí okamžitý kolaps.

   Po celém New Yorku je slyšet nářek sirén sanitek, jak projíždějí prázdnými ulicemi od jednoho telefonátu k dalšímu. Podle amerických expertů se počet naléhavých telefonátů zvýšil o 40%. Američtí experti důrazně žádají Newyorčany, aby volali 911 pouze v případě nouzových situací. Ve čtvrtek a pátek zemřelo v New Yorku dalších 85 lidí, ve městě je u6 450 mrtvých. V nemocnicích už je krize, zdravotničtí pracovníci čelí nevyslovitelným scénám utrpení a smrti.

   "Je to biblické peklo. Lidé přicházejí ve strašném stavu, dusí se, intubují je a stejně umírají. Celý cyklus se neustále opakuje. 11 září 2001 oproti tomu nic nebylo, byli jsme připraveni a čekali na pacienty, kteří nepřišli. Nyní pacienti stále přicházejí a jejich stav je mimořádně vážný" říká Dr. Steve Kassapidis z nemocnice Mount Sinai Queens.

   Nemocnice v New Yorku pociťují nedostatek zdravotnického materiálu, situace s respirátory je kritická. Nemocnice jsou přeplněné a městští úředníci bijí na poplach. Město je v krizi a podle slov dr. Emada Youssef z nemocnice Brookdale v Brooklinu. Nemocnice vypadají jako válečná zóna, lidé leží na chodbách, mnozí jsou intubováni a kyslík je třeba dodávat, protože zápal plic je doslova ničí před očima. Američtí lékaři a sestry začínají panikařit, říkají, že nemají dostatek speciálního oblečení a masek, což městští úředníci popírají.

   Na tiskové konferenci v pátek 27. července 2020 řekl starosta Bill de Blasio, že zdravotnický personál má dostatek zásob, aby zvládl celý příští týden. Od 5. dubna bude hodně záviset na tom, jakou pomoc New Yorku poskytne federální vláda. Město potřebuje federální a vojenskou podporu, možná bude muset také zvýšit počet amerických vojsk v městských ulicích aby úřady neztratily kontrolu nad městem.

   Podle Keitha Griffita jsou odstrašující obrazy přeplněných nemocnic plných smrti a lidského utrpení v kontrastu s prázdnými ulicemi. Město se připravuje na zhoršení situace, vojáci již staví polní nemocnice a vojenská loď USNS Comfort míří do přístavu New Yorku.

Nejhůře postiženou oblastí New Yorku je Quenns, což je epicentrem infekce.

   Koronavirus způsobil v New Yorku krizi, která má katastrofální dopad na ekonomiku města. Počet nezaměstnaných raketově roste. Donald Trump podepsal šek na 2 miliardy dolarů na pomoc nejvíce postiženým Američanům. Trump ocenil, že demokraté a republikáni zapomněli na spory a spolupracují na odstranění škod způsobených koronavirem.

   Koronavirus se rychle šíří i v dalších amerických městech. V Los Angeles vojáci také staví vojenskou nemocnici. I v dalších městech roste počet infikovaných (Seattle, Detroit, Boston, Chicago). Lékaři si v těchto městech stěžují na chybějící oblečení, respirátory a speciální kombinézy pro zdravotnické pracovníky. Situace je vážná.

   Američtí odborníci mají obavy z vývoje situace zejména v oblastech Chicaga, Michiganu, Floridy a Lousiany. Americká armáda je připravena vybudovat i v těchto oblastech polní nemocnice. Louisiana zaznamenala nejrychlejší nárůst nových případů. Na Floridě a v Louisianě se coronavirus šíří rychle kvůli vlhkému a teplému klimatu. Američtí experti očekávají krizovou situaci zejména v New Orleans, kde může být situace nakonec mnohem horší než v New Yorku.
DailyMail a HlavnéSprávy

Převzato z facebooku.
Převzato v dobré víře, že je tyto informace potřeba šířit dále a že FB je může kdykoli odstranit.

Komentáře:

Příspěvek můžete komentovat zde ...

Štítky pro "Katastrofa v USA začala, v New Yorku zažívají peklo.": , ,  
Komentovat příspěvky můžete na facebookové stránce INFORMACE.
Chcete být informováni o novinkách na tomto webu?
Označte stránku INFORMACE na facebooku nebo ji sledujte. Každý nový příspěvek tam najdete.

Obsah stránky se nemusí shodovat s názory a stanovisky majitelů webu ani editora, který obsah publikoval. Texty jsou díly autorů, kteří jsou pod článkem uvedeni.