. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Facebook
Alpy, informace, aktuality, fotografie, videa, doporučení, ceny, popisy cest, aktuální počasí, ubytování v horských chatách, zkušenosti, aktuální situace, dopravní info

4. ledna 2023

Ukrajina v plamenech - dokumentární film USA 2016

Ukrajina v plamenech



Dokumentární film Ukrajina v plamenech natočil v roce 2016 režisér Igor Lopatoňok v produkci oscarového režiséra Olivera Stonea, známého filmy jako Četa, JFK nebo Snowden. Film podrobně popisuje formování ukrajinského nacionalismu a neonacismu.

V roce 2016 se rozhodl známý americký režisér Oliver Stone produkovat dokumentární velkofilm Ukrajina v plamenech, který podrobně mapuje historii území a národů Ukrajiny až po krvavé dění v nedávných letech. Ukrajina byla po staletí v centru přetahování mezi mocnostmi, které se snažily ovládnout tuto zemi a přístup k Černému moři. Masakr na Majdanu v roce 2014 spustil krvavé povstání, které svrhlo prezidenta Viktora Janukovyče.




Komentář k filmu od člověka s přezdívkou Spacecore:
'Na začátek musím zdůraznit, že jsem ukrajinec narozený na Donbasu, kde jsem žil svých prvních 7 let života a nyní žiju zde v Čechách. Nejsem ani na jedné straně konfliktu, protože jsem něco jako křesťanský anarchista po vzoru Tolstoje. A snažím se o vybalancovaný pohled na situaci jak z pohledu lokálního, kdy jsem stále napojen na své příbuzné žijící celý život přímo v epicentru celého toho ukrajinského extempore a také z pohledu geopolitického. Faktem je, že všechny tyto dokumenty, ať už ty, co tu jsou anebo ty co budou jsou jako hrabání se v hovnech a jejich zkoumání. Ani Rusko ani Ukrajina nejsou dobré strany. A není to ani EU ani USA.

Především jde o peníze, moc, vliv a válka je jen prostředek. Čili celá situace na Ukrajině nemá hodnou ani zlou stranu. Všichni jsou stejně zlí. Myslím vlády, lidé si nezaslouží umírat pro důvody, kterým ani nerozumí. A že jim nejde kolikrát rozumět, je vidět i na tomhle dokumentu, kdy ani tvůrci pořádně nevědí třeba proč a jak vznikl majdan, vše je o domněnkách. Tak mi řekněte, jak pak fungují masy, které se takového majdanu účastní? No, to je jedno.

Další věc je ta, že takový dokument se nedá hodnotit adekvátně. Je tendenční a zaměřený na ruskou stranu. Kdyby se točil dneska, vsadím se, že bude otočený zase trochu opačně. Ale faktem je, že Ukrajina má velký problém s nacismem. A argument o tom, že náckové jsou v každé zemi je lichý, protože na Ukrajině tito lidé už desítky let a zejména v době války od roku 2014 provádějí naprostá zvěrstva. U nás náckové plkaj u piva, na Ukrajině znásilňují, vraždí a mučí. A protistrana to pak dělá samozřejmě obratem na oplátku taky. Ze zkušeností mých příbuzných (ostatně i mých) nemohu říct nic dobrého o ukrajinské vládě a západní média záměrně nebo zaslepeně přehlíží hříchy UA, které jsou nemalé. Zároveň nemohu říct nic dobrého o Rusku a jeho autoritářské diktátorské vládě. Zkrátka stejně jako jsou oba národy příbuzné, tak jsou i stejně debilní. Je to tak. A já jako donbasák s jak ruskou, tak ukrajinskou krví si myslím, že mám střízlivý pohled, který z principu nemůže být vyvrácen kýmkoliv tady.

Co tedy chce básník říci? Dokument je silně pro-ruský, ale to nemění nic na tom, že ukazuje fakta, která jsou a která vedla k celé té šlamastyce jejíž jsme teď součástí. To, že Putin zaútočil na Kyjev a zabíjí nevinné civilisty apod. je samozřejmě taky pravda. Jak říkám, v tomhle jsou čuráci všichni, tak vás prosím, nevybírejte si strany a neprovolávejte slávu ukrajině, protože jde o nacistický heslo.
Děkuju.'
Spacecore



Pro cenzory, udavače, policii, Rakušana, Cempera a další, kteří se snaží jakýmikoli prostředky zabránit šíření názorů, které se jim nelíbí a i pro naši ochranu před nezákonnou perzekucí za publikaci názoru, uvádíme že:

V době publikace tohoto textu/audia/videa TVRZENÍ NENÍ MOŽNÉ NEZÁVISLE OVĚŘIT.

Právo „svobodně vyhledávat informace” je přímo zakotveno v Listině základnách práv a svobod – Článek 17:
(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.
(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.
(3) Cenzura je nepřípustná.


Štítky pro "Ukrajina v plamenech - dokumentární film USA 2016": , , , , , , ,  
Komentovat příspěvky můžete na facebookové stránce INFORMACE.
Chcete být informováni o novinkách na tomto webu?
Označte stránku INFORMACE na facebooku nebo ji sledujte. Každý nový příspěvek tam najdete.

Obsah stránky se nemusí shodovat s názory a stanovisky majitelů webu ani editora, který obsah publikoval. Texty jsou díly autorů, kteří jsou pod článkem uvedeni.