. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Facebook
Alpy, informace, aktuality, fotografie, videa, doporučení, ceny, popisy cest, aktuální počasí, ubytování v horských chatách, zkušenosti, aktuální situace, dopravní info

30. ledna 2023

Scholz



Německý kancléř Olaf Scholz varoval před závody západních zemí ve zbrojení na Ukrajině a prohlásil, že je připraven jednat s prezidentem Vladimirem Putinem o ukončení války na Ukrajině píše dnes Bloomberg.

Je mi ho vlastně líto a náš zvolený prezident ho určitě nepodpoří, o vládě nemluvě. Při své návštěvě v Jižní Americe opakoval, že Německo není ve válce a nepovažuje ho za jednu z válčících stran. Poněkolikáté vyvracel slova bláznivé Baerbock, která pro mě symbolizuje přesně ty lidi (mj. náš ministr Lipavský nebo premiér), co o nich mluvil Robert Castel cituji:

"Válečník starých časů děs války cítí ve svých útrobách.... Pach krve, spáleného masa a korditu ho pronásleduje u každého táboráku a zkazí mu každé víkendové grilování nebo honitbu..

Naproti tomu většina (pozn. bývalých) pacifistů nikdy nezažila, co to je válka. ... Když si pak uvědomí, že existuje něco, co je ještě větší zlo než válka, odhodí náš pacifista brýle s tlustými černými obroučkami od Clarka Kenta, rozepne si sako, dotelefonuje a předstoupí před svět jako svatý Jiří Drakobijce. Nikdy nezažil válku, ani ji nestudoval, a tak se jí neobává, necítí strach ani zábrany. Vše je přikryto mozkovou mlhou morální erekce.... Pokud bude třeba, zmáčknou TO tlačítko.

Naprostá většina voličů je v otázce války stejně neinformovaná a lhostejná. Protože nevědí, o čem je řeč, lze je krmit čímkoli, jen když kromě chleba a her dostanou svou každodenní dávku morálního dopaminu. Prožíváme poslední dny dlouho trvajícího míru. V pozadí pacifisté horečně nosí dříví k ohni nové světové války. Činí tak s čistým srdcem a přesvědčením. Svatá prostoto." (překlad Andrea Platznerová)

Ještě před pár dny Scholz k dodávce vojenských letadel řekl: "nepřipadá v úvahu". Ale ukrajinská fronta se hroutí. Vedoucí Mnichovské bezpečnostní konference Christoph Heusgen už se nechal slyšet, že letadla ano, dokonce šéfka německé SPD to nevylučuje a vráží tak Scholzovi nůž do zad. Ostatně i Podoljak řekl, že "Ukrajina a její západní spojenci vedou "urychlené" rozhovory o možnosti vybavit Ukrajinu raketami dlouhého doletu a vojenskými letadly". Scholz bude nakonec zase muset souhlasit, jinak ho progresivci odsoudí jako Orbána.

Čínský Globaltimes docela chladně a dobře komentuje, že podle čínských vojenských expertů se nebezpečí "další světové války" v Evropě zvyšuje. Číňané předpokládají, že rakety dlouhého doletu a letadla jsou již dohodnutá. Číňané si samozřejmě všimli prohlášení Bauera, ale předpokládají, že "NATO bude reagovat pouze v případě, že Rusko překročí červenou linii napadením některého z členských států NATO." Také si všímají, že od zvolení Gerasimova velitelem "speciální vojenské operace" na Ukrajině se výkonnost ruských sil na Ukrajině zlepšila.

Global Times zmiňuje názor vojenského experta, že "Kyjev se bude vždy snažit zatáhnout své spojence z NATO do přímého boje s ruskými jednotkami na Ukrajině, protože to je pravděpodobně jediný způsob, jak může Kyjev zvrátit současnou situaci.

Washington prý sice není hloupý, takže se nebude chtít nechat Kyjevem využít a bude Kyjev nadále využívat k podkopávání Moskvy, ale podle analytiků nyní někteří členové NATO, jako například Polsko, podnikají vlastní kroky k posílení Ukrajiny, což může vyvolat nepředvídatelné a nejisté situace.

Dalším problémem podle Číňanů je, že pokud Rusko nedosáhne významného vojenského vítězství dříve, než NATO poskytne avízovanou vojenskou pomoc, mohla by Ukrajina přinést ruské straně velké ztráty na Krymu a v dalších regionech na ruském území a Moskva by pak musela tvrdě odpovědět. Argumentují dále, že Rusko zahájí nové kolo ofenzivy dříve, než se plánovaná pomoc NATO projeví na bojišti. Rusko prý nebude čekat, až se ukrajinské jednotky plně vyzbrojí zbraněmi NATO, takže ruské jednotky pravděpodobně zahájí nové kolo velké ofenzivy, aby maximalizovaly svou převahu a vítězství dříve, než se situace v budoucnu zkomplikuje.

Pokud by se NATO zapojilo více přímo, situace by se okamžitě změnila v konfrontaci mezi NATO a Ruskem a vypuknutí třetí světové války v Evropě by se stalo událostí s vysokou pravděpodobností, tvrdí čínští analytici.

Vzhledem k tomu, že Bauer prohlásil, že NATO je připraveno na přímou konfrontaci s Ruskem, je jasné, že NATO se prý připravuje na nejhorší scénář, a stejně tak i Rusko.

Scholz už asi proti logice války nic neovlivní..

Pavel Šik


Převzato z Facebooku.
Převzato v dobré víře, že je tyto informace potřeba šířit dále a že FB je může kdykoli odstranit.




Pro cenzory, udavače a další, kteří se snaží jakýmikoli prostředky zabránit šíření názorů, které se jim nelíbí a i pro naši ochranu před nezákonnou perzekucí za publikaci názoru, uvádíme že:

V době publikace tohoto textu/audia/videa TVRZENÍ NENÍ MOŽNÉ NEZÁVISLE OVĚŘIT.

Právo „svobodně vyhledávat informace” je přímo zakotveno v Listině základnách práv a svobod – Článek 17:
(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.
(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.
(3) Cenzura je nepřípustná.


Štítky pro "Scholz": , , , , , , ,  
Komentovat příspěvky můžete na facebookové stránce INFORMACE.
Chcete být informováni o novinkách na tomto webu?
Označte stránku INFORMACE na facebooku nebo ji sledujte. Každý nový příspěvek tam najdete.

Obsah stránky se nemusí shodovat s názory a stanovisky majitelů webu ani editora, který obsah publikoval. Texty jsou díly autorů, kteří jsou pod článkem uvedeni.