. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Facebook
Alpy, informace, aktuality, fotografie, videa, doporučení, ceny, popisy cest, aktuální počasí, ubytování v horských chatách, zkušenosti, aktuální situace, dopravní info

12. ledna 2023

Michal Rusek: Naděje na změnu a stále tak nekonečně naivní vlastenci

Naděje na změnu a stále tak nekonečně naivní vlastenci


Bohužel mám nové čerstvé zprávy ohledně STAVU NAŠÍ DEMOKRACIE.

𝑅𝑜𝑧𝑑𝑒̌𝑙 𝑎 𝑝𝑎𝑛𝑢𝑗.

Víme, jak nakonec skončily zářijové demonstrace. Bylo porušeno první přikázání V JEDNOTĚ JE SÍLA a protože jsme všichni ("my" všichni) chtěli opravdu moc moc věřit, že právě nyní už přichází šance na změnu a po válce na Ukrajině (na kterou jsme si už z v y k l i) jsme stále docela byli ve stresu ze zdražování, chtěli jsme i po prvním rozpadu (bylo jich víc) dua organizátorů NÁRODNÍHO ODPORU tomu mediálně hlasitějšímu a drzejšímu věřit. Proč?
Psychologicky je vždy problém, když se pro cosi krásného nadchneme a chceme to. Věříme tomu. A pak to není. Těžko si pak řekneme: JE KONEC, zase to nevyšlo.

Posílali jsme peníze, psali jsme články, přesvědčovali sami sebe navzájem a stříhali videa, abychom překonali lenost a lhostejnost a udělali POZITIVN ZMĚNU. Protože tu jsme chtěli a tu i dnes chceme.

Mezitím jsme zcela zapomněli, proč tu dnes máme TU HRŮZOVLÁDU ŠTURMUJÍCÍ K VÁLCE PROTI RUSKU. Stále málo vnímáme, že celých 5 stran + téměř všechna média kopou proti nám. – Ale kdo je to to "my", stále se ptám.




𝐾𝑑𝑜 𝑗𝑒 𝑚𝑦?

A jak měsíce šly, původní široký odpor (mnozí ani neznali jména Jirky Havla nebo Ladislava Vrabela) se drolil a drolil až zbyla jen smutná pachuť. Sice tu jsou stále věřící žáci u nohou gurua (obvykle "zkušené" ženy středního věku), ale i ony časem (hodně neochotně) pochopí, co se zde stalo.

Původně sympatická tvář jako naděje se rychle a smutně proměnila už jen v zemědělce ("hnojaře"), který kydá napravo, kydá navlevo a každý je podrazák jen on ne. Dnes už kydá na všechny strany i na svého kameramana (Žarko) i na své lidi ze svého týmu, kteří neudělali nic jiného, než po velmi zralé úvaze smutně odešli (ne, fakt to není Vidlák). Třeba i tvář ČR1 bard Jork se svou písní ČR na prvním místě.

Ale jak to vzniklo? Před tím veleúspěšným 3. zářím 2022 zde byly jarní demonstrace a zde byl zcela samostatně právník JINDŘICH RAJCHL. A dnes bychom mohli přemýšlet, zda zkušený Rajchl využil ČR1 nebo zda si ČR1 pomohlo jménem právníka Rajchla.

Takže kromě těch dvou nejznámějších jmen kolem jako družice na orbitu poletoval advokát RAJCHL, další hvězda demonstrací. A právě o něm je nyní řeč.

FALEŠ JINDŘICHA RAJCHLA

Mohl bych psát detaily, jména atd., ale postavím to dnes pouze a jen na tom, že mi tu někdo věří – nebo ne. Já to mám to z první ruky a i na mě to byla opravdu síla. Tedy fakt, jak obyčejní dobří lidé věnují osobní peníze a stovky a tisíce hodin času a pak to někdo prostě ukradne. Ano, je to krádež práce, ale mnohem horší je krádež nadějí na lepší politiku. A to se samozřejmě týká i muže neschopného týmové práce – Ladislava Vrabela (a vím, co říkám, marně jsem Ti to naznačoval, nic sis z toho ve své pýše a egu neodnesl, Láďo, a určitě jsem nebyl sám).

Takže ani Jindřich Rajchl, tento advokát není náš. Ani muž s doutníkem a drahým autem není (logicky!) sociální etik, který nezištně pomáhá lidem, a jakmile se dozví o podvodu, hned jako rytíř Světla zasáhne PRO právo a spravedlnost. I pro něj jsou místní nadšení aktivisté jen materiál na dlažbu cesty, po které on a jím vybraní a podporovaní lidé v regionech (viz komunální volby) vystoupají k moci – ke korytům.

Kdo o jménu Jindřicha Rajchla pochybuje a chce detailní informace, nechť se ozve, sdělím detaily, zde není místo na slohovou práci a ještě bych to musel konzultovat se samotnými aktéry, co oni považují za vhodné široce sdělit a co ne.

TOMIO OKAMURA

My si to přece nepamatujeme. Je to už tolik let. Tomia napřed ukazovala ČT v jakémsi podivném pořadu, kde lidé ukazovali nápady a bohatí lidé, tedy "sponzoři" mohli a nemuseli uvěřit podnikatelskému nápadu nebo fantasmagorii. ČT to měla jako zábavný pořad. Tomi zde třeba podpořil "cestovku pro plyšáky", to jsem někdy před 12 lety sledoval v TV. Pamatuju.

Ale jak šel čas, Tomio se dal na politiku a založil ÚSVIT PŘÍMÉ DEMOKRACIE. Skončilo to neslavně. Rozpadem a handrkováním o peníze. Ani se mi zde nechce opakovat všechny ty další a nové pokusy Tomia Okamury. Odešel od něj poslanec VOLNÝ (proč asi..., dochází nám to?)

A jak šel dále čas, Tomio pochopil JAK SE DRŽÍ MOC, že nesmí být demokracie, jinak bude přehlasován a že se musí obklopit především s p o l e h l i v ý m i lidmi, kteří jej nepodrazí. A takové našel: Radim Fiala nebo slušně vypadající politik, který tu a tam má odvahu kritizovat USA (ale často jen mírně a opatrně, aby stále zůstal hostem Václava Moravce) – Mgr. Jiří Kobza.

MUDr. IVAN DAVID

Už si přesně nepamatuji, kdy spojil SVOJI OSOBNÍ POLITICKOU KARIÉRU s SPD Ivan David. A dohledávám že teprve nedávno. Členem SPD je teprve od roku 2019 a je zjevné, že SPD jej nasadilo jako leadra na Europoslance a on – díky hlasům vlastenců a tomu, že jeho jméno je známé – nyní od tohoto roku pracuje v Europarlamentu. Velmi bohatý důchod má tedy už zajištěn.

Nicméně jako nezávislý kandidoval za SPD už v roce 2018 v komunálních volbách na Praze 12 (5,46 % hlasů, 5. místo).
►Při hlasování Evropského parlamentu z 26. března 2020 o dvou návrzích poskytujících pomoc 37 miliard eur státům Evropské unie a firmám v boji proti koronavirové pandemii s cílem zmírnit ekonomické dopady, byl jako jediný ze 705 europoslanců proti. (Wiki)◄

Faktem je, že tento zakladatel webového portálu NOVÁ REPUBLIKA (i on byl na cenzurovaném seznamu a nyní má již národní doménu nikoliv CZ, ale ONLINE) opustil – stejně jako další výrazná tvář ČSSD Jarek FOLDYNA – potápějící se loď s názvem ČSSD.

Ivan David byl původně členem uskupení LEVÁ ALTERNATIVA, Wiki, tohle je docela zajímavé:
►Levá alternativa (LA) bylo české radikálně levicové politické uskupení, které usilovalo o demokratický a samosprávný socialismus. Začalo se formovat na jaře 1989, navazovalo na marxisticky orientovanou disidentskou levici. Mezi jeho členy patřili
• Petr Uhl,
• Egon Bondy,
• Petr a Miloš Kužvartovi,
• Ivan David,
• Miroslav Gregorovič či novináři
• Martin Hekrdla,
• Alexandr Kramer nebo
• Jiří Kouda.[1]

rámci hnutí existovalo i anarchistické křídlo, ze kterého později vzniklo Československé anarchistické sdružení. Po listopadových událostech se Levá alternativa stala součástí Občanského fóra, po zvolení Václava Klause předsedou z něj ale byla spolu s Obrodou vyloučena.

V roce 1992 vyjádřilo vedení a část členů podporu Liberálnímu klubu OF, radikálnější část členstva chtěla vytvořit volební koalici s Komunistickou stranou Čech a Moravy. Po těchto událostech se stala LEVÁ ALTERNATIVA nefunkční, mnoho členů přešlo do ostatních levicových stran nebo protestních hnutí.◄

V roce 1993 vstoupil do ČSSD.
Ve volbách do sněmovny v roce 1996 neuspěl.
Ve volbách v roce 1998 uspěl – 3,97 % přednostních hlasů, parlament. Bašta měl tady 5,25 %.

V lavici tedy seděl do roku 2002. – Pamatuje si někdo na něj? Co by zde změnil? Nějaké jeho výrazné vystoupení? Já tedy ne.
Byl členem komunálního zastupitelstva na Praze-Dubeč.
Byl členem předsednictva ÚVV ČSSD.

V roce 2004 kandidoval neúspěšně do Senátu.

My starší jej pamatujeme jako ministra zdravotnictví ve vládě Miloše Zemana v letech 1998–1999. Pardon, tehdy nemastný, neslaný. Fakt mě tehdy ničím nezaujal. Možná za to mohla média. Šedivý, nevýrazný.

Ivan David z ČSSD vystoupil, teprve když šla ke dnu. A podobně jako Jaroslavu Foldynovi se mu přestup pod jinou značku povedl. Tomio Okamura vá, že dělají JEHO spd tváře a tím pádem má SPD zajištěno, že bude mít přes 5 %.

I autor tohoto textu volil SPD – protože kromě komunistů jako jediná strana a r t i k u l o v a l a aspoň nějaký odpor proti Pentagonu a naší účasti v NATO.
_________________

DAVID RATH

Davida Ratha prostě zavřeli. Asi si to zaslouží. Problém je ale jinde. Jsou zde mnohem větší ryby a ty chodí po svobodě. A ukradly toho mnohem víc. ČSSD jako první přirozená opozice k ODS skončila. Proč? Těch příčin je více. ODS a médiím a jejich Policii se podařilo se sundat skvělého rétora Ratha (JEN Ratha). A jak se pražská média smála, když mu dal Macek ODS facku. Na to jsme už zapomněli.

STANISLAV GROSS – MYSLÍM TO UPŘÍMNĚ

Novináři našli problém s bytem a nějaké směnky na Stanislava Grosse, původní profesí strojvůdce.

JIŘÍ PAROUBEK

také vystoupil nyní na podzimní demonstraci, tuším 28. října...

BOHUSLAV SOBOTKA nikdy nic pořádně nepochopil, mladý a naivní a hloupý. Odvolal Babiše. A pak odešel z politiky. Konec ČSSD pak dokončily přestupy Ivana Davida i Jaroslava Foldyny – "našich lidí" k SPD...
________________

𝑅𝑜𝑧𝑑𝑒̌𝑙 𝑎 𝑝𝑎𝑛𝑢𝑗

Proč zde máme velmi širokou koalici hned 5 stran?

Protože pochopili, že ANO je tak silné, že by mohlo mít vládu. A taky ji už mělo.

Vlastence čeká velmi těžké pochopení (stejně jako autora tohoto textu), že nikdy zde nebude 30 a více % pro naši Novou alternativu, i kdyby zde byl čistý vlastenecký vůdce.

Je těžké si přiznat, že je zde "skleněný strop" na vlastenecké scéně, a ten je kolem 15–20 %. A to je konec příběhu, kdo chce pochopí.

Je jedno, jak se aktuálně namixuje "polistopadový kartel moci", je jedno, kolik % v něm má ODS nebo TOP, nebo kolik si uhrají Piráti, STAN či Lidovci. – Toto jsou kluci, kteří spolu nejen mluví, ale spolu drží basu. Pochopili, že se mohou smát, protože vlastenci jsou nejen namyšlení na svoji etiku, ale mnozí aboilutně bez poltiického pragmatického myšlení.

Navíc právě Fialovi píármakeři velmi snadno zasévají právě mezi dobré a naivní vlastence memy, které se mezi nimi (mezi námi) velmi snadno šíří:
(1) Je to jedno, zda je tam Pavel nebo Babiš, všichni jsou stejní!
(2) Babiš se sešel s Gatesem a domluvili se, jak lidi napíchají!
(3) Babiš je domluvený se Schwabem!
(4) Babiš jede ve farmabyznysu!
Atd.

POLITIČTÍ TURISTÉ aneb HLAVNĚ BÝT U TOHO

A na druhé straně chceme věřit Baštovi, Okamurovi, Foldynovi, nebo Davidovi, že toto je pravá opozice a když je všichni podpoříme (mnozí chtějí být u toho a jsou vyložení političtí turisté, mají TVÁŘE a proto jsou cenění) – pak s nimi vyhrajeme.

Ne proto, že o něco dlouhé roky usilují, promýšlejí koncepty a prosazují jej, ale protože jsou "u toho". Mám rád Jarka Foldynu, protože cítím souznění ohledně odporu k NATO, Jaromír je původem Srb (podobně jako Bojana, manželka Ládi Vrabela).

Podobně je zde vidět tah na branku i u Ivana Davida... Jenže pardon, už je to sakra dlouho! Jak dlouho budeme ještě čekat, než se něco změní? Je 34 let málo? Kde jsou výsledky?

Kolik lidí zde dole pracuje bez nároku na odměnu? Kolik lidí věnovalo stejné a větší množství zcela n e z i š t n é práce, pro společný ideál? Opravdu společný?

Jenže kdosi mezitím bere docela velké peníze... A kdosi mezitím prosazuje svoji cestu, a svoji kariéru. – Proti zájmu nás všech.

PENÍZE A MOC, znovu hermetismus: ČISTÁ MOTIVACE

Jakmile má někdo roky, pochopí, jak se to hraje a o co jde.

Okorá zevnitř, ztratí ideály mládí a naučí se řemeslo. Cílem už není udělat revoluci, ale mluvit, být u toho a hlavně čerpat veřejné peníze nás všech, mít z toho ekonomický profit. Sorry jako.

Nevěřím, že Ivanovi Davidovi jde nezištně o blaho občanů a o ČR na prvním místě. Byl to právě Ivan David, kdo jako první označil Ladislava Vrabela za agenta. Což je nesmysl.

Láďa je prostý aktivista, který odvedl kus práce, ale pak neunesl (sám) tíhu vedení a zradil sebe i své ideály. A místo široké kooperace pro zájem občanů ČR se nyní snaží udržet sebe a svůj vliv na prvním místě.

Pomlouvá Havla, pomlouvá Žarka, pomlouvá další členy koordinačního týmu (odešel i bard Jorek).

Dnes vsadil i Vrabel na Baštu, dělá mu reklamu, přestože říkal a tvrdil, že nebudou prosazovat žádnou (!) politickou sílu. I on mění názory, jak se mu zachce. Viz čas 1:03 na tomto videu: https://www.facebook.com/vrabelladislav/videos/1165602077325137/
____________________________

K volbám 2023:
(1) Kdo vadí ČT, Seznamu a Bakalovým médiím více – Bašta nebo Babiš?
(2) Kdo se chce více vytáhnout a být druhý Karel IV., Baťa nebo Masaryk? – Bašta nebo Babiš?
(3) Kdo má větší zkušenosti s reálnou politikou? – Bašta nebo Babiš?
(4) Kdo má větší kontakty ve světě? – Bašta nebo Babiš?
(5) Kdo je více nezávislý na úplatcích? – Bašta nebo Babiš?
(6) Kdo rozumí lépe ekonomice a ví, kolik práce dá vydělat 1 miliardu korun? – Bašta nebo Babiš?
Motivace se věkem mění. Jinou má 20 letý kluk, jinou člověk v 68, na samém konci kariéry i života. Babiš by byl hlupák a idiot, pokud by se nepokoušel blýsknout svými konexemi a nechtěl by se pozitivně zapsat do dějin ČR.
__________________________


Otázky pro pravé vlastence. Je nebo není pravda, že vlastenci nyní:
– Že ze všech sil pomáhají Fialovu týmu proti Babišovi
– Že i kdyby Bašta byl prezident, nezměnil by nic (!), protože prezident nemá v systému ČR jiné pravomoce, než (ne)podepisovat zákony (nakonec je stejně m u s í podepsat), jmenovat profesory a šéfa ČNB. Copak Bašta rozumí nějak ekonomice?
– Že prezident může aktivně moderovat společenskou diskusi. Vy si umíte představit, jak Bašta mluví a aktivně moderuje nějaká témata? Proč to nedělal těch 33 let? Proč o něm nebylo vůbec po celou dobu slyšet?
– Že i velmi bohatý a o 6,5 roku mladší dravec Babiš bude mít co dělat, aby zvládal síly, které půjdou proti němu. Copak by zde Bašta mohl nějak obstát?
– Že na opozici je místo jen pro jednu sílu, která může "vyšprtnout" od vlády to nejhorší zlo – vládu ODS.
A vlastenci už vůbec nechtějí slyšet, že odčerpali hlasy Babišovi, a že právě všechny hlasy pro SPD nyní Babišovi chybí, protože všechny kmotry samotné ANO nikdy neporazí, pokud až 15 % bude volit náš národní odpor.
ANO, že je to smutné prozření, že jedině Babiš zastupuje i mé levicové názory, ANO, není to Čech, ale Slovák. A ANO, není to předlužený Vrabel, ale Babiš.
__________________________

Jen malé dítě dokola věří snům. Je čas stát se dospělým člověkem. Je čas pochopit, že i Maďarsko a Orbán jsou stále v NATO. Je čas pochopit, co je to REÁLPOLITIKA a co jen dětské sny politických turistů, kterým tolik chceme věřit, protože tak krásně říkají přesně to, co my, vlastenci co nemáme rádi NATO, chceme slyšet.

A dobrou naději!

Michal Rusek


Převzato z Facebooku.
Převzato v dobré víře, že je tyto informace potřeba šířit dále a že FB je může kdykoli odstranit.




Pro cenzory, udavače a další, kteří se snaží jakýmikoli prostředky zabránit šíření názorů, které se jim nelíbí a i pro naši ochranu před nezákonnou perzekucí za publikaci názoru, uvádíme že:

V době publikace tohoto textu/audia/videa TVRZENÍ NENÍ MOŽNÉ NEZÁVISLE OVĚŘIT.

Právo „svobodně vyhledávat informace” je přímo zakotveno v Listině základnách práv a svobod – Článek 17:
(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.
(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.
(3) Cenzura je nepřípustná.


Štítky pro "Michal Rusek: Naděje na změnu a stále tak nekonečně naivní vlastenci": , , , , , , ,  
Komentovat příspěvky můžete na facebookové stránce INFORMACE.
Chcete být informováni o novinkách na tomto webu?
Označte stránku INFORMACE na facebooku nebo ji sledujte. Každý nový příspěvek tam najdete.

Obsah stránky se nemusí shodovat s názory a stanovisky majitelů webu ani editora, který obsah publikoval. Texty jsou díly autorů, kteří jsou pod článkem uvedeni.