. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Facebook
Alpy, informace, aktuality, fotografie, videa, doporučení, ceny, popisy cest, aktuální počasí, ubytování v horských chatách, zkušenosti, aktuální situace, dopravní info

19. května 2020

Viktor Orbán vzkázal Bruselu: Maďarsko se vašemu vydírání nepodvolí



Výborný projev maďarského premiéra Viktora Orbána v Evropském parlamentu, ve kterém se postavil proti diktátu Bruselu a vnucování imigrantů.

Každý národ, každý členský stát má právo podle sebe uspořádat život ve své zemi. My budeme chránit svoje hranice a určíme, s kým budeme žít pospolu. Postavili jsme plot a zastavili jsme ilegální imigranty. Bránili jsme Maďarsko, bránili jsme Evropu…Maďarsko bude odsuzováno, protože maďarský národ rozhodl, že Maďarsko nebude zemí migrantů. Maďarsko se vašemu vydírání nepodvolí. Maďarsko bude chránit svoje hranice, bránit ilegální migraci a obhajovat svoje práva kdekoli, to bude potřeba – i proti vám, - řekl například Orbán.
Ve videu za povšimnutí stojí i kyselý obličej eurokomisařky Věry Jourové z ANO, která v EU bojuje za zcela jiné hodnoty.
Projev maďarského premiéra Viktora Orbána v Evropském parlamentu - video


Pokud video z YouTube zmizí, tak ho najdete zde:
Projev maďarského premiéra Viktora Orbána v Evropském parlamentu ...


Kompletní přepis titulků z videa:
   Pane předsedo, drazí členové, je mi jasné, že jste se už rozhodli. Většina z Vás schválí tuto zprávu a vím, že s mým projevem nezmění váš názor. Přesto jsem sem přišel, protože neodsuzujete pouze vládu, ale také zemi a národ. Hodláte odsoudit Maďarsko, které je členem křesťanské evropské rodiny národů 1000 let. Hodláte odsoudit Maďarsko, které přispělo slavné historii Evropy tvrdou prací a prolévalo krev, když to bylo potřeba. Hodláte odsoudit Maďarsko, které se chopilo zbraní a povstalo proti největší armádě světa, Sovětům, prolévalo krev za svobodu a demokracii a otevřelo své hranice přátelům z východního Německa. Maďarsko bojovalo za svobodu a demokracii a já tu dnes stojím a pozoruji že ti, kdo obviňují Maďarsko, demokracii zdědili a nemuseli osobně riskovat pro zajištění svobody. Tito lidé chtějí zavrhnout protikomunistický demokratický odpor v Maďarsku.
   Vážení členové, stojím tu před vámi a bráním svoji zemi, to že pro Maďary svoboda, demokracie, nezávislost a Evropa jsou otázky cti. Proto říkám že zpráva před vámi uráží Maďarsko a čest maďarského národa. Rozhodování Maďarska bylo určeno v parlamentních volbách a vy neuvedete nic víc než že Maďarsko není dost spolehlivé, aby určovalo svůj zájem a tvrdíte, že znáte lépe, co Maďaři potřebují, než oni sami. Musím říct, že tato zpráva neprojevuje Maďarům náležitou úctu. Zpráva používá dvojí metr, zneužívá svoji moc a přesahuje své kompetence. Její přijetí porušuje smlouvy. Vážení členové, v Maďarsku demokracie a svoboda nejsou politickými záležitostmi, ale morálními a vy chcete zaujmout morální stanovisko na základě přečíslení, onálepkovat zemi a odsoudit národ. Máte na svých bedrech odpovědnost za to, že poprvé v historii EU chcete vyloučit národ z evropského rozhodování. Chcete připravit Maďarsko o právo zastupovat své zájmy v Evropské rodině, kam patří. Existují rozepře a ty budou existovat i v budoucnu. Máme odlišné vnímání povahy křesťanství v Evropě, o úloze národa a národní kultury, smýšlíme odlišně o podstatě a účelu rodiny a zaujímáme radikálně jiný pohled na migraci. Pokud se tvrdí, že chceme Evropu jednotnou v rozdílnosti, pak taková rozdílnost nesmí být důvodem nálepkovat jakoukoli ze zemí a vylučování ze společného rozhodování. My bychom nikdy nezašli tak daleko, že bychom umlčovali ty, kdo s námi nesouhlasí.
   Pane předsedo, Vy chcete vyloučit zemi, která učinila jasná rozhodnutí. (Křik: Lháři!) v evropských volbách v roce 2009 s 56% většinou a v roce 2014 s 52% většinou volila pro nás. Jsme nejúspěšnější stranou v evropském parlamentu. Socialisté a liberálové nejsou rádi, když se nám daří. To je pochopitelné, ale mstít se Maďarům, protože je nevolili je nespravedlivé a nehodno Evropanů. Tato zpráva byla napsána lidmi, kteří nemají jasno v základních faktech. Zpráva uznává, že neproběhlo vyšetřování a žádná oficiální delegace nebyla do Maďarska vyslána. Zpráva je složena z 37 vážných dezinterpretací, které jsme popsali v dokumentu o 108 stranách zaslanému každému členovi. Naše unie je držena pohromadě tím, že své spory řešíme spořádaným způsobem. Maďarsko přistoupilo na dohody a kompromisy s Komisí ohledně mediálního zákona, soudního systému a několika částí Ústavy. Tato zpráva porušuje několik smluv a pokud můžete ty smlouvy porušovat, jaký je potom význam dohod s evropskými institucemi? To, co předvádíte, je facka do tváře Unie a konstruktivnímu dialogu. Každý národ, každý členský stát má právo uspořádat podle sebe život ve své zemi. My budeme chránit svoje hranice a určíme, s kým budeme žít pospolu. Postavili jsme plot a zastavili jsme ilegální imigranty, stovky tisíc. Bránili jsme Maďarsko a bránili jsme Evropu. Toto je poprvé, kdy Evropská unie odsuzuje ostrahu svých hranic.
   Pane předsedo, buďme k sobě upřímní. Maďarsko bude odsuzováno, protože maďarský národ rozhodl, že naše země nebude zemí migrantů. Se vší úctou, ale zcela rezolutně odmítám v Evropském parlamentu urážky, vydírání a hanobení silami podporujícími migraci proti Maďarsku a maďarskému národu. Musím uvést, že Maďarsko se vašemu vydírání nepodvolí. Maďarsko bude chránit své hranice, bránit ilegální migraci a obhajovat svoje práva kdekoli to bude třeba, i proti vám. Maďarsko je připraveno na volby v květnu příštího roku, kde lidé rozhodnou o budoucnosti Evropy a navrátí demokracii do evropské politiky.
Děkuji mnohokrát.

Komentáře:

Příspěvek můžete komentovat zde ...

Štítky pro "Viktor Orbán vzkázal Bruselu: Maďarsko se vašemu vydírání nepodvolí": , , , , , , , ,  
Komentovat příspěvky můžete na facebookové stránce INFORMACE.
Chcete být informováni o novinkách na tomto webu?
Označte stránku INFORMACE na facebooku nebo ji sledujte. Každý nový příspěvek tam najdete.

Obsah stránky se nemusí shodovat s názory a stanovisky majitelů webu ani editora, který obsah publikoval. Texty jsou díly autorů, kteří jsou pod článkem uvedeni.