. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Facebook
Alpy, informace, aktuality, fotografie, videa, doporučení, ceny, popisy cest, aktuální počasí, ubytování v horských chatách, zkušenosti, aktuální situace, dopravní info

6. května 2020

Jaroslav Flegr: Koronavirus je legrace proti tomu, co ještě přijde



Koledovali jsme si, říká Flegr. Čekal bych, že něco takového přijde mnohem dřív. Toto ještě není pořádný virus. Evoluční biologové jsou přesvědčeni, že druhy vymírají na epidemie. Měli jsme sto let se na to připravit, měly jsme mít pandemické plány, orgány státní moci vybouchly neskutečně, říká evoluční biolog a parazitolog Jaroslav Flegr. Vir tu pořád je, jakmile pustíme děti do školy, začne se zase šířit, dodává.

Video najdete pod textem

   Čekal jsem, že něco takového dřív nebo později přijde, ale samozřejmě to bylo jako s revolucí v 89. Všichni jsme čekali a pak když to přišlo jak jsme nestačili kulit oči. To samé je teď.

   To znamená, že všichni očekávali, že něco podobného může přijít? Jako vždyť jsme si o to koledovali strašně dlouho jako takhle hustá populace, tolik lidí, tak to aby tam něco nepřeskočilo, když vždycky přeskočilo. Já nevím jak je vůbec možné, že jsme měli skoro v podstatě sto let na přípravu, protože to fakt jsme museli mít někde nějakou protekci protože bych čekal, že to přijde mnohem dřív.

   Mluvíte o celosvětově populaci a nebo čistě o české populaci? O celosvětové populaci. Pandemie je záležitostí pro celou populaci. No jasně, jasně. No tak dobře, když se na to díváte takhle, tak to ale znamená že jako touhle pandemií není vyřízeno. To znamená, že prostě za pár let můžu přijít ještě další a tak dále a tak dále. Vždycky něco bude za rohem. No samozřejmě, já bych to byl takový ostrý bojový cvičení a jestli to prošvihnem, jestli se nepoučíme, tak až přijdou jako opravdu pořádný virus, tohle furt ještě není ono.

   To není pořádný virus? No samozřejmě že ne. Tohle je ještě legrace proti tomu, co fakt může přijít a co dřív nebo později přijde. Většina druhů jako vymřela na nějakou epidemii jo a virovou většinou. 95% druhů co bylo na Zemi, tak nevíme proč vymřeli najednou ten druh vymřel, všichni okolo byli v pořádku. Ostatní druhy, které žili stejně a ten jeden vymřel. Evoluční biologové jsou přesvědčeni, že je to pandemie, prostě ho vyhubil virus.
(zkrácený začátek rozhovoru)


Na video se můžete podívat zde:
Koronavirus je legrace proti tomu, co ještě přijde. Koledovali jsme si o to, říká Flegr - video


Pokud video z YouTube zmizí, tak ho najdete i zde:
Flegr o koronaviru ...

Komentáře:

Příspěvek můžete komentovat zde ...

Štítky pro "Jaroslav Flegr: Koronavirus je legrace proti tomu, co ještě přijde": , , , , ,  
Komentovat příspěvky můžete na facebookové stránce INFORMACE.
Chcete být informováni o novinkách na tomto webu?
Označte stránku INFORMACE na facebooku nebo ji sledujte. Každý nový příspěvek tam najdete.

Obsah stránky se nemusí shodovat s názory a stanovisky majitelů webu ani editora, který obsah publikoval. Texty jsou díly autorů, kteří jsou pod článkem uvedeni.