. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Facebook
Alpy, informace, aktuality, fotografie, videa, doporučení, ceny, popisy cest, aktuální počasí, ubytování v horských chatách, zkušenosti, aktuální situace, dopravní info

21. května 2020

Výzva k podřezání prezidenta je přestupek, dokreslení tykadel politikům ODS skončilo vězením



Příspěvkem na Facebooku, ve kterém zastupitel středočeské Jesenice Martin Lang (ODS) také uvedl, že Miloš Zeman je „druhý Hitler a je potřeba podřezat ho jako svini”, se podle rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 8 Lang nedopustil trestného činu, ale maximálně přestupku.

   Když to porovnáme s případem tzv. tykadlového řidiče Romana Smetany, který před volbami přikreslil tykadla politikům ODS a KDU-ČSL na autobusech olomoucké MHD, kde sám pracoval jako řidič, tak můžeme vidět, proti komu a pro koho rozhodují naše soudy.

   V obou kauzách figuruje politická strana ODS. V kauze, kdy byla politikům ODS přikreslena tykadla, padl trest obecně prospěšných prací, který byl později změněn na trest vězení. Kauza ve které politik, který je členem ODS, veřejně vyzve k likvidaci prezidenta republiky, je zhodnocena jako "maximálně přestupek".

   Svoboda dostal za tykadla 100 hodin obecně prospěšných prací, které ale odmítl vykonat, a soud mu za to trest přeměnil na 100 dnů vězení. NS před rozhodnutím vyslechl samotného Smetanu, který konstatoval, že jeho čin představoval projev jeho politické vůle a motivací k pomalování reklam bylo jeho znechucení ze sledování politické scény. „S nelibostí jsem dlouhodobě vnímal i polistopadový vývoj v zemi, rozkrádání společného majetku, zotročování lidí - dnes lidských zdrojů - ve jménu trhu, konkurenceschopnosti, produktivity. Politici napříč politickým spektrem mají, dle mého mínění, na tomto stavu podíl a profitují z něj,“ poznamenal ve vyjádření Smetana.
Smetanu odsoudila u olomouckého soudu soudkyně Markéta Langerová, manželka někdejšího ministra vnitra Ivana Langera (ODS).

V Langově kauze samosoudce Miloslav Sládek prohlásil, že by Langův případ neměl být řešen trestněprávně, ale v přestupkovém řízení nějakou pokutou.
Lang slova napsal loni v dubnu na svůj soukromý facebookový profil v reakci na Zemanův souhlas se zdaněním církevních restitucí.
Kromě přirovnání Zemana k Hitlerovi se také vyjádřil, že poslanci, kteří pro zdanění církevních náhrad zvedli „své ničemné pazoury“, jsou „smradlavá, proradná prasata”.

   „Chci zdůraznit, že se cítím naprosto nevinný a svým příspěvkem jsem pouze uplatňoval svá ústavní práva zaručená Listinou základních práv a svobod,“ uvedl na začátku své výpovědi Lang.
„Své trestní stíhání považuji za zneužití práva mocí výkonnou za účelem zastrašení obyvatel, aby zvedli hlavu a využili svého práva na názor,“ dodal.

Jiří Hrbáček

Zdroje informací např.:
Smetana, který kreslil politikům tykadla, se musí vrátit do vězení
Příspěvek na sociální síti o podřezání Zemana je maximálně přestupek, rozhodl soud

Komentáře:

Příspěvek můžete komentovat zde ...

Štítky pro "Výzva k podřezání prezidenta je přestupek, dokreslení tykadel politikům ODS skončilo vězením": , , , , , , ,  
Komentovat příspěvky můžete na facebookové stránce INFORMACE.
Chcete být informováni o novinkách na tomto webu?
Označte stránku INFORMACE na facebooku nebo ji sledujte. Každý nový příspěvek tam najdete.

Obsah stránky se nemusí shodovat s názory a stanovisky majitelů webu ani editora, který obsah publikoval. Texty jsou díly autorů, kteří jsou pod článkem uvedeni.