. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Facebook
Alpy, informace, aktuality, fotografie, videa, doporučení, ceny, popisy cest, aktuální počasí, ubytování v horských chatách, zkušenosti, aktuální situace, dopravní info

29. prosince 2021

Proč se kapacity neshodnou a jak jim máme věřit




Odpověď na dotaz z titulku
Výzkum nových virů i nemocí, které způsobují, mechanismů jejich působení v organismu i třeba jejich mutací je nesmírně složitá odborná záležitost. Skuteční odborníci se v mnohém shodují, ale na mnoho problémů stále ještě jednotný názor nemají.

To je naprosto normální.

Bude trvat roky, než se podaří vše vysvětlit a prozkoumat. To, co slyšíte z médií, nejsou názory odborníků. Skuteční odborníci veřejně vystupují jen velmi zřídka. Většinou je to proto, že se věnují své práci a nestojí o mediální zájem. Dalším důvodem je to, že oni ví jak nesmírně složitá a komplexní je to problematika a že něco takového vysvětlit laické veřejnosti je nemožné a hlavně naprosto zbytečné.

Každý pokus o vysvětlení těchto složitých záležitostí vede nevyhnutelně ke zjednodušování a tedy k nepřesnostem. V dnešním světě, je bohužel každé takové, byť dobře míněné, zjednodušení okamžitě napadáno a je tím dokazováno, že vše co dotyčný prezentuje, je nepravda. Tímto způsobem se dá znevěrohodnit úplně každý vědecký názor prezentovaný laikům. Na to znevěrohodňování čehokoli, co se nehodí, máme různé odborníky. Třeba elektrikáře Cempera z webu Manipulatori.

Ty, jak píšete, kapacity, jsou většinou odborníci, ale z jiných oborů. O problematice mají představu jen obecnou a vídáte je hlavně proto, že jim se popularita líbí. V médiích mohou říkat prakticky cokoli, právě proto, že v oboru, o kterém hovoří, nejsou skutečnými odborníky.

Skutečný odborník by mohl za nepravdy, které mohou někomu způsobit újmu, být i trestně odpovědný. Například biochemik nebo předseda lékařské komory, který médiím poskytuje svůj názor na to, zda se lidé mají očkovat či ne, vystupuje prakticky beztrestně jako poučený laik a může a často i říká svůj osobní názor, který je pak médii prezentován jako názor nějaké kapacity.

Jiří Hrbáček

Převzato z Facebooku.
Převzato v dobré víře, že je tyto informace potřeba šířit dále a že FB je může kdykoli odstranit.





Štítky pro "Proč se kapacity neshodnou a jak jim máme věřit": , , , , , , ,  
Komentovat příspěvky můžete na facebookové stránce INFORMACE.
Chcete být informováni o novinkách na tomto webu?
Označte stránku INFORMACE na facebooku nebo ji sledujte. Každý nový příspěvek tam najdete.

Obsah stránky se nemusí shodovat s názory a stanovisky majitelů webu ani editora, který obsah publikoval. Texty jsou díly autorů, kteří jsou pod článkem uvedeni.